Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση της Κίνησης 136 την παραμονή του δημοψηφίσματος για το νερό της Θεσσαλονίκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 136
17 Μαΐου 2014

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!
Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Παραμονή του δημοψηφίσματος για το νερό της Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση εγγράφως επεμβαίνει μιλώντας για «κάποιους», που οργανώνουν δημοψήφισμα, απαγορεύοντας να μπουν οι κάλπες του νερού μέσα στα σχολικά κτίρια/εκλογικά κέντρα και να χρησιμοποιηθούν οι επίσημοι εκλογικοί κατάλογοι.
Η διοργάνωση του δημοψηφίσματος δεν ήταν μυστική ούτε οι διοργανωτές του δημοψηφίσματος, είναι «κάποιοι». Αντίθετα είναι: η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και (ομόφωνα) οι 11 Δήμοι της περιοχής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι με ομόφωνες αποφάσεις προκήρυξαν Δημοψήφισμα Κινηματικού χαρακτήρα, με συνδιοργανωτές την Κίνηση 136 και το σωματείο εργαζομένων της ΕΥΑΘ, ενώ την αξιοπιστία του δημοψηφίσματος εγγυάται ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με την εθελοντική συμμετοχή και παρουσία των μελών του. Αυτοί οι φορείς δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται με την κατάπτυστη έκφραση «κάποιοι».
Παραμονή του δημοψηφίσματος και όλα τα εκλογικά κέντρα των 10 Δήμων και των 6 Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι καλυμμένα με εκατοντάδες εθελοντές ανά εκλογικό κέντρο και σε βάρδιες.
Τα μέλη των 12 μη-κερδοσκοπικών συνεταιρισμών νερού (θεσμοθετημένων ή με ιδρυτική συνέλευση), που δημιούργησε τα 3 τελευταία χρόνια η Κίνηση 136 συνεχίζουν ασταμάτητα την ενημέρωση των πολιτών και το κάλεσμα εθελοντών μέχρι και την τελευταία στιγμή. Τα μέλη είναι εκατοντάδες και ανήκουν σε ένα ευρύτατο πολιτικό και ιδεολογικό φάσμα, αφού η Κ136 είναι ανεξάρτητη και αγωνίζεται για να μην ιδιωτικοποιηθεί το Νερό, αλλά αν η κυβέρνηση επιμείνει, αυτό να περάσει στα χέρια των πολιτών και όχι των πολυεθνικών. Το Νερό μας Ενώνει!
Η Κ136 ήταν έτοιμη από καιρό και αντικειμενικά κάλυψε άμεσα το μέγιστο ποσοστό των εθελοντών και της καμπάνιας σε όλη τη γεωγραφική έκταση του Δημοψηφίσματος, με την ουσιαστική στήριξη των Δήμων και της ΠΕΔ. Σε μια ενωτική διαδικασία “από τα κάτω” συνέβαλλαν με επιπλέον εθελοντές οι δήμοι, το σωματείο της ΕΥΑΘ και το συντονιστικό SOSτε το νερό.
Το δημοψήφισμα του νερού είναι πραγματικά κινηματικό, είναι στα χέρια των πολιτών, δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό χώρο και κανείς δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί για κομματικό όφελος. Ούτε τη διοργάνωσή του, ούτε το αναμφισβήτητο νικηφόρο αποτέλεσμά του.
Όμως δυναμώσαμε πολύ και μας φοβήθηκαν. Δεν τους έφτασε ότι δεν εφάρμοσαν το νόμο για τα δημοψηφίσματα, μην εκδίδοντας το προεδρικό διάταγμα που αυτός προβλέπει. Τώρα επεμβαίνουν και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια. Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
Ήμασταν έτοιμοι από καιρό. Κάνουμε το δημοψήφισμα με απόλυτα νόμιμο και αξιόπιστο τρόπο. Έξω από τις αυλές των σχολείων και με λίστες πολιτών, όχι εκλογικούς καταλόγους. Και τους προειδοποιούμε: ότι άλλο σκαρφιστούν τελευταία στιγμή, έχουμε την ετοιμότητα να το αντιμετωπίσουμε με απόλυτα νόμιμο τρόπο. Με δυο λόγια: Εμείς είμαστε απόλυτα νόμιμοι, αλλά αυτοί δεν εφάρμοσαν το νόμο. Και είναι υπόλογοι στην κρίση των πολιτών.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ!
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ!
Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου