Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Σε υποστήριξη της Πόλης Ανάποδα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Επειδή:

Είναι ένα ενωτικό δημοτικό σχήμα, στο οποίο συμμετέχει διψήφιος αριθμός διαφορετικών οργανώσεων και μεγάλος αριθμός ανένταχτων αγωνιστών των κοινωνικών κινημάτων.

Δεν έχει αρχηγό-παράγοντα της πόλης, αλλά λειτουργεί συλλογικά με γενικές συνελεύσεις και συντονιστικό όργανο.

Η δημοκρατική της λειτουργία προεικονίζει την επιδιωκόμενη άμεση δημοκρατία των πολιτών, για να λαμβάνουν οι ίδιοι οι πολίτες τις αποφάσεις για τον δήμο.

Δεν στέκεται μπροστά, ούτε από πάνω, αλλά δίπλα στις πρωτοβουλίες των πολιτών: Μαζί  – Μέσα – Υπέρ των πολιτών και όχι των οικονομικών συμφερόντων της ελίτ.

Ήταν και είναι παρούσα σε όλους τους αγώνες της τετραετίας και στις νίκες των πρωτοβουλιών των πολιτών.

Ως δημοτικό σχήμα έχει ιστορία 4 ετών μεν, αλλά τα μέλη της έρχονται από παλιά: από το ριζοσπαστικό κίνημα της μεταπολίτευσης μέχρι τους σημερινούς κοινωνικούς αγώνες για το περιβάλλον, την παιδεία, την υγεία, την ποιότητα ζωής του κόσμου της εργασίας, τη στέγαση, τους ελεύθερους και πράσινους χώρους, τις γειτονιές της πόλης.

Στην πραγματικότητα, τα μέλη της έρχονται από ακόμα παλιότερα, αφού "προχωρώντας στον ατέλειωτο χωματόδρομο του χρόνου απαντούμε τις χιλιάδες ροδεσιές απ’ τ’ άλλα κάρα"(1).

Για όλα αυτά και τόσα άλλα: ενεργός υποστήριξη της Πόλης Ανάποδα για αγώνες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και ταυτόχρονα στις γειτονιές της πόλης, για νέες νίκες των πολιτών και μέχρι την τελική νίκη.

______________________________

(1) Τίτος Πατρίκιος, "Χωματόδρομος"

* Φωτογραφία επάνω: από την ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων της Πόλης Ανάποδα στις 31.5.2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου